GEBR. VAN LOON - Vessemseweg 1c - 5511KA Knegsel

Wat wij doen

Onze Diensten


Varkenshandel Van Loon biedt een breed scala aan diensten. Het draait bij ons niet alleen om in- en verkoop van varkens. We streven naar langdurige samenwerking en we begeleiden klanten in het volledige proces. De kwaliteit en de gezondheid van de dieren speelt een belangrijke rol.

1

Bemiddeling in slachtvarkens

Vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon is succesvol bemiddelaar in slachtvarkens voor binnen- en buitenland. De export vindt dagelijks plaats. De in- en verkoop van slachtvarkens wordt nauwkeurig uitgevoerd. Alles gebeurt op basis van zorgvuldige selectie aan de hand van specifieke kwaliteitseisen. Selectie kan plaatsvinden bij uw bedrijf of in sommige gevallen op onze verzamelplek in Knegsel. De afzet vindt plaats in het binnenland maar ook in België en Duitsland.

2

Bemiddeling in slachtzeugen

Talloze fokkers en handelaren leveren slachtzeugen aan vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon. Dagelijks vindt er dan ook verzameling plaats van slachtzeugen op de eigen exportplaats in Knegsel. De zeugen worden geëxporteerd naar België en Duitsland. De kwaliteit en de conditie van de zeug bepaalt uiteindelijk het juiste afzetkanaal.

3

Bemiddeling in biggen

Ook de handel in biggen behoort tot de specialismen van vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon. We zorgen voor goede contacten tussen een groot aantal fokkers en mesters. De juiste prijs- en kwaliteitverhouding speelt daarbij een belangrijke rol. Naast afzetkanalen in eigen land exporteert Vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon biggen naar verschillende landen in Europa waaronder België, Duitsland, Polen en Spanje.

4

Transport voor derden

Voor fokkers die de biggen rechtstreeks aan mesters verkopen (dus zonder tussenkomst van een handelaar) kunnen wij geconditioneerd transport verzorgen tegen een scherp uurtarief. Dit geldt ook voor gesloten bedrijven waar fokkerij en mesterij niet op hetzelfde adres staan.

5

Fokvarkens Topigs 20, Topigs 40, Topigs 70

Wij hebben goede contacten met enkele subfokkers van Topigs en kunnen indien nodig adviseren welke zeugenlijn het beste bij uw bedrijf past. Ook voor vragen met betrekking tot eindbeerkeuze kunt u bij ons terecht.

Wij beschikken over een wagenpark voor het transport van varkens, zeugen en biggen.

Transport


Vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon beschikt over een wagenpark voor het transport van varkens, zeugen en biggen. Dierenwelzijn vinden we erg belangrijk. Alleen gecertificeerde chauffeurs nemen plaats achter het stuur. Zij hebben het diploma Veewaardig Vervoer. De chauffeurs zorgen ervoor dat de dieren op goede wijze de wagens in gaan en verlaten.

De vrachtwagens zijn uitgerust met ventilatoren en drinksystemen. We maken gebruik van ruim opgezette veewagens. Met deze manier van werken doen we er alles aan om het verblijf van de varkens in de veewagens zo comfortabel mogelijk te maken.

Sinds 2010 beschikken de gebroeders over geconditioneerde veewagens voor het vervoer van biggen. Het klimaat en de temperatuur in de wagens wordt continu door een computer bestuurd en gecontroleerd. De condities in de wagens zijn daardoor optimaal voor het vervoer van biggen. Deze vernieuwde wagens zorgen tijdens het vervoer voor minder stress bij de dieren en het zorgt voor een betere opstart van de big in de mesterij.

Bekend van TV.

EXPORT VERZAMELPLAATS (EVP)


Vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon heeft een goedgekeurde ruim opgezette export verzamelplaats (EVP). Dagelijks worden hier slachtzeugen en slachtvarkens verzameld en gesorteerd. Ze vinden vervolgens hun weg richting het buitenland. Ook biggen worden op deze plek verzameld om ze vervolgens te exporteren. Voordat varkens, zeugen en biggen de grens over gaan, worden ze gekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De dieren moeten aan strenge eisen voldoen.

De EVP is voorzien van een overdekte en verwarmde reinigings- en ontsmettingshal en voldoet tevens aan alle regels van de NVWA.

Geïnteresseerd in een samenwerking of vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op.

Contact