GEBR. VAN LOON - Vessemseweg 1c - 5511KA Knegsel

Het bedrijf

De Historie


 

De varkenshandel en het transport van vee zit bij de gebroeders in het bloed. Het bedrijf stamt uit 1913 Destijds startte Willeke van Loon met de handel van vee in Wintelre. Zijn zoon Piet trad in 1926 in zijn voetsporen. Na het overlijden van Piet, namen zijn vijf zonen het bedrijf over. In 1974 werd besloten om het bedrijf op te splitsen in een handelsbedrijf en een transportbedrijf. De zonen Koos, Harrie en Janus namen vanaf dat moment de handelstak over, zonen Frans en Piet ontfermden zich over het transportbedrijf. Sindsdien zijn de handel en het transport twee verschillende bedrijven.

Vroeger ging het vooral om de varkenshandel en transport binnen Nederland. In de jaren tachtig openden de gebroeders Van Loon een Export Verzamel Plaats (EVP) in Knegsel. Waar bijna een eeuw geleden ‘Bosch mèrt’ de plek was voor handjeklap in de varkenshandel, is de horizon inmiddels verbreed. Tegenwoordig wordt er internationaal varkenshandel gedreven in verschillende landen binnen Europa.

Waar vee- en varkenshandel Gebroeders van Loon ooit begon met één vrachtwagen, beschikken de broers van Transportbedrijf Gebroeders van Loon nu over een eigen transportpark met vijf wagens. Varkenshandel Gebroeders van Loon heeft drie wagens voor het transport van biggen en zeugen.

De Toekomst


 

Ondertussen is met Pieter van Loon alweer de vierde generatie aangeschoven bij het bedrijf. De jarenlange ervaring en kennis in de varkenshandel is behouden gebleven en verder uitgebreid. De belangrijkste kenmerken van Gebroeders van Loon vee- en varkenshandel zijn bewaard gebleven:

  • Eerlijke handel 
Goed advies
  • Beste prijzen
  • Korte lijntjes
  • Uitstekende service
  • Uitgebreid netwerk
  • Altijd koffie die klaar staat

Geïnteresseerd in een samenwerking of vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op.

Contact